e-kereskedelem – Wikipédia

Online kereskedelem

10 VÁLLALKOZAS, AMIT ELKEZDHETSZ 0 FORINTBÓL

Biz online marketing szakértője. A trend évről évre online kereskedelem, viszont a koronavírus jelentősen átalakította a vásárlási szokásokat ban.

online kereskedelem

Összességében 25 százalékos növekedésre lehet számítani a szakértő szerint. Két ellentétes hatás mozgatja a piacot jelenleg: egyrészt az emberek komoly spórolásba kezdtek a vírus második hullámával online kereskedelem bizonytalanság miatt, másrészt viszont sokan igyekeznek elkerülni a fizikai boltokat és inkább a webshopokat részesítik előnyben.

A magyar e-kereskedelem tehát nyertesként fog kijönni ebből a válságból. Az e-commerce es hazai teljesítményét milliárd forintra becsülték a szakértők, ami százalékos online kereskedelem jelentett a as évhez képest.

online kereskedelem

Biz Idénre 25 százalék körüli növekedésre számítunk, de ez az érték akár a 30 százalékot is elérheti. Már látjuk azt, hogy a következő években lassulni fog a növekedés üteme, ahogy közeledünk a 8 millió hazai internetfelhasználóhoz, és lassan elérjük a növekedési plafont -fejtette ki a szakértő.

A legnagyobb növekedési tényező idén az FMCG termékek népszerűségének megugrása, hiszen egyre többen online intézik el a heti-havi bevásárlásaikat is.

online kereskedelem

online kereskedelem A GKI Digital kutatása szerint már a járvány előtt is egyre gyakrabban rendeltek az emberek az interneten keresztül frissárut és készételeket, valamint kényelmi termékeket. Erre a koronavírus szülte helyzet csak ráerősített, a legnépszerűbb árucikkek a tartós és száraz élelmiszerek és a vegyiáruk online kereskedelem a márciusi karantén ideje alatt. Nem csak a rendelések száma, hanem az értékük is emelkedett, első negyedévében ,2 milliárd forintot költöttek a magyarok, első negyedévében pedig 21,4 százalékkal többet, majdnem milliárdot.

Az évvégi érték még magasabb növekedést fog mutatni szerintünk — tette hozzá végül.

online kereskedelem

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

online kereskedelem