Sóskút - Vakok és Gyengénlátók számára

Vakok kereskedelme

Vakok kereskedelme évek óta dolgoznak azon a tudósok, hogy valahogyan visszaadják a vakságban szenvedő emberek látását.

vakok kereskedelme újévi ötletek, hogyan lehet pénzt keresni

Részsikereket már eddig is sikerült elérniük, az ausztrál Monash Egyetem tudósai azonban olyasmire készülnek, amire még nem volt példa: beültetnék a világ első bionikus szemét egy emberbe - írta a hvg. A TechCrunch vakok kereskedelme szerint egy, az okostelefonokéhoz hasonló rendszerről, valamint az agyhoz csatlakoztatott elektródákról van szó.

vakok kereskedelme a bináris opciók a legjobbak

Ezt szeretnék most beültetni egy emberbe, és ha sikerül, további támogatásokat gyűjtenének, hogy a világon mindenhol elérhető legyen a módszer.

A Gennaris névre keresztelt rendszert, melyet több mint tíz éve kezdtek fejleszteni a tudósok, a sérült látóidegeket megkerülve juttatja el a jelet az agy látóközpontjához. Az egység egy kis kamerából áll, amely egy vezeték nélküli jeladón keresztül továbbítja a látott képet a képfeldolgozó chipekhez.

vakok kereskedelme pénzt kereső böngészőbővítmények

A feldolgozás után az információ elindul az agyba. Arthur Lowery, a Gennarist fejlesztő csapat egyik tagja szerint a rendszer képes lesz arra, hogy akár különböző fényfoltot is érzékeljen vele a páciens. Ez már elegendő ahhoz, vakok kereskedelme kültérben és beltérben vakok kereskedelme biztonsággal közlekedjen az illető, illetve felismerhetővé válik számára, hogy valaki vagy valami van ott mellette.

vakok kereskedelme opció előrejelzése

A szakemberek azt remélik, hogy a technológiával más területeken is eredményeket érhetnek majd el, például segíthet a mozgássérülteknek abban, hogy újra járni tudjanak. A szakemberek a nyár folyamán három bárány agyába ültettek implantátumot, a tesztóra alapján pedig úgy tűnik, működőképes a dolog.

vakok kereskedelme hol lehet kereskedni vanília opciókkal

Az emberi beültetés előkészületei már folynak, de pontos időpontot még nem tűztek ki. Az ausztrál kutatók bejelentése nem sokkal azután érkezett, hogy Elon Musk cége, a Neuralink megmutatta, sertésekbe már sikerrel ültették be az agy-számítógép interfészt. Kövesd az oldalunkat a  Facebook-on és a  Twitteren is!

thebeercellar.hu - Sansz - Új segédeszközök vakoknak - Konferencia a Nem Adom Fel Kávézóban