Mi az a Bitcoin

Keleti bitcoin. Dél-Korea mégis támogatja a bitcoint, meg is ugrott az árfolyam - Qubit

Tartalom

  keleti bitcoin

  Támogasd a Qubit munkáját! A dél-koreai hozzáállás ezzel közel fokos fordulatot vett, néhány hete ugyanis még arról is szó volthogy teljesen betiltják a virtuális kereskedést.

  A távol-keleti országban bitcoin-ügyben az év eleje óta tapasztalható pálfordulások miatt  a Reuters szerint fenntartásokkal kezelendő információ mindenesetre gyorsan meghozta a gyümölcsét a világpiacon.

  keleti bitcoin

  A bitcoin árfolyama úgy megugrott, hogy a február eleji mélyrepülése óta már meg is duplázta az értékét. Igaz, az ekképp közel 12 ezer dolláron álló kriptovaluta még így sem közelítette meg hogyan lehet otthon spórolni tavaly decemberi, majdnem 20 ezer dolláros árfolyamcsúcsot.

  keleti bitcoin

  Bitcoin-árfolyam alakulása az keleti bitcoin egy hónapbanGrafika: Coindesk A sokakat a gyors meggazdagodással kecsegtető — amúgy pénzmosásra is kiválóan alkalmas, ezért a bűnszervezetek körében is népszerű — kriptobiznisz Dél-Koreában az efféle pénzügyi spekulációkban teljesen járatlan diákok és háziasszonyok tömegeit is beszippantotta.

  Ezért néhány keleti bitcoin még a keleti bitcoin tiltást fontolgatták, bár a kriptokereskedés megzabolázására többféle elképzelés is akadt.

  keleti bitcoin

  A Yonhap hírügynökség keleti bitcoin január végén azt is hírül adta, hogy a kriptovaluta-tőzsdéket 22 százalékos társasági és 2,2 százalékos helyi adóval sújtják.

  Miután Dél-Korea — az Egyesült Államok és Japán után — a világ harmadik legjelentősebb kriptopénzpiacának számít, Szöul ettől a húzásától jelentős állami bevételekre számít. A döntést egy pénzmosás elleni összhangolt akció előzte meg, amelyben kiderült, hogy az előző évihez képest ben a hat legjelentősebb dél-koreai bank szoros 2 millió dolláros bevételre tett szert a kriptokereskedés kezelési költségeiből.

  Pénzt vagy életet követel a kriptovaluta-válság Dél-Koreában nemcsak a bitcoin és a többi kriptovaluta árfolyama vagy a bankok bevételei estek a szigorodó szabályozás körüli feszültségek áldozatául.

  keleti bitcoin

  A szöuli kormány új — és jóformán hétről hétre változó — irányelveinek a gyakorlatba ültetéséért felelős kormánybiztost, Dzsung Ki-dzsont kedden holtan találták meg az otthonában.

  A halála ügyében hivatalból nyomozó dél-koreai rendőrség első vizsgálatai alapján úgy tűnik, az 52 éves kormányhivatalnok szívrohamát a kriptovaluták szabályozására tett kísérletek nyomán hónapok óta fennálló keleti bitcoin stressz okozhatta.

  A kriptovaluták szigorúbb állami szabályozását máshol is fontolgatják, Amerikában pedig három nagy bank is letiltotta a hitelkártyás kriptovaluta-vásárlástfedezeti válságtól tartva.

  keleti bitcoin

  Oszd meg másokkal is!